Inca o transformare cu dieta keto: a slabit 17kg

Inca o transformare cu dieta keto: a slabit 17kg

O surpriza placuta imi vine din partea unui viitor coleg de breasla, actualmente student la Medicina, care m-a surprins placut cu un tag pe profil. De obicei dau accept din inertie, cum am facut si de data asta. Si nu mare mi-a fost mirarea – o transformare de zile mari. Stiam ca slabise, dar nu-mi imaginam ca e atat de mare diferenta. Felicitari, Alexandru Zamfirescu. Pe mine nu ma mai felicit. Eu doar l-am consiliat si l-am batut la cap pe parcurs. Oricum, eu fac doar 10%. In rest tot omul tine dieta.

Zamfirescu Vladimir-Alexandru
Sunt un tip norocos de fel. In general n-are a face norocul cu slabitul, dar in cazul meu se aplica foarte bine ideea pentru ca sunt tanar si pentru ca l-am cunoscut pe Andrei cat timp sunt inca tanar.

Adevarul e ca treaba asta cu kilogramele in plus nu e chiar alb pe negru. Exista disfunctii endocrine, efecte adverse de la diverse medicatii, exista motivatii si motive serioase pentru care lumea pune kile in nestire.

La mine a fost o lipsa a cunoasterii principiilor fundamentale ale alimentatiei si stressul. De niste ani buni (inca din liceu) cand eram mai trist sau suparat sau asa, ma calmam imediat de la ceva dulce. Cand eram mai mic, eram asa, mai batz. Am mai crescut, prin generala eram porcusor. Apoi a urmat liceul unde m-am inaltat destul de mult, si nu mai eram asa porcusor, dar nici chiar zvelt nu eram. Apoi cu bacu, ma rog, cel putin a 12a, a fost dificila din multe puncte de vedere si am ajuns la proportii similare ca anul trecut (primele doua poze).

Apoi am intrat la facultate si am slabit simtitor pana pe unde sunt astazi (104-105, p-acolo). Apoi iar un an greu (anu trecut) si am pus pana pe la 122, sau cat o fi fost (imi inchipui ca si mai mult), da’ oricum, destul de mult cat sa fie deranjant – si totusi, se vede.

Am avut norocul sa-l cunosc pe Andrei apoi, la momentul potrivit, cand chiar imi doream sa demitizez dietele maica-mii (a incercat la diete de m-am plictisit eu de regulile imbecile din ele) si am devenit constient de ce bag in mine. Constient si ORIPILAT. Andrei m-a consiliat si, desi mi se parea incredibil la inceput ca as putea slabi asa, am zis…ce am de pierdut, pana la urma. Daca el a putut sa dea jos atata, eu de ce nu as putea cu ce zice el. In fond ma invata si pe mine ceea ce facuse pe pielea lui.

Mi-e si frica sa ma gandesc retrospectiv la ce prostii de pizze si Mars si alte rahaturi bagam in mine – si cereale din zahar cu zahar si garnitura de zahar, si o groaza de alte mizerii. Si daca eram ceva mai batran, trecusem de perioada in care corpu mai rezista cat de cat la abuzuri din astea grosolane era nasol. Si chiar mi-ar fi parut rau de mine sa am diabet sau alt rahat din asta care semnaleaza inceputul sfarsitului. Nimeni nu merita, si pe foarte putini ii poti blama cu adevarat ca mananca precum niste handicapati. Sau nu neaparat mult cat ‘ce nu trebuie’.

Chestia e ca omu stie ce stie, si stie bine. Sunt multi mancatori de cacao care au tot felul de impresii mai mult sau mai putin documentate. Mai sunt si tot felul de atacuri jenante de la cretini semidocti in NIMIC – daca ii vedeti pagina, sau o vedeati acum ceva vreme, mereu se gaseste cate unu mai catolic decat papa care “dieta nu face bine si rahat”. Oameni care nu au citit nici macar pagina de Wikipedia despre dieta (care e scrisa acceptabil, si nu are doar 3 randuri pe ea) si comenteaza aiurea, ca asa stie romanu, sa manance cacao.

Votul meu, dupa ce am slabit mancand cat trebuie si in special CE TREBUIE, fara sa fac foamea, fara sa urmez reguli imbecile si cretine de regim disociat si tot felul de sfaturi imbecile care sunt vehiculate de mai marii acestei tari (care circula via mail pe la toti superstitiosii si plictisitii), EFECTIV STAND IN FUND in fata calculatorului este ca PUTETI AVEA INCREDERE IN CE SPUNE.

Si chestia asta cu slabitu in sedentarism urmand niste principii biologice de baza e perfect realizabila. Cine nu crede probabil traieste cu imaginea atletilor slabi care mananca de la Mec sau se uita la aia cu un metabolism de ard absolut orice baga in ei, sau mai stiu eu ce idee, sau sunt din aia care au fost la sala de 2-3 ori si se asteapta la miracole, desi dieta lor este in continuare mai bogata in calorii decat ard intr-o saptamana sau chiar doua.

Nu prea mai am ce sa spun – poza face mai mult decat 1000 de cuvinte.